Україна

На Закарпатті затримали ухилянтів та неповнолітнього переправника


На Закарпатті затримали ухилянтів та неповнолітнього переправника

Один із ухилянтів, щоб уникнути призову за мобілізацією, мав намір незаконно потрапити до Румунії, а двоє – до Угорщини.

 
На Закарпатті прикордонники затримали неповнолітнього переправника із двома “клієнтами”. Про це 12 січня повідомляє Держприкордонслужба.
 
Зазначається, що о 6-й годині ранку, в ході реалізації інформації, наданої офіцерами оперативно-розшукового відділу, прикордонний патруль відділу Вилок затримав поблизу кордону трьох закарпатців, які мали намір незаконно потрапити до Угорщини.
 
“Помітивши вбрання, зловмисники спробували втекти. Щоб їх зупинити, військовослужбовці зробили попереджувальний постріл вгору. Затриманих доставили до прикордонного підрозділу. У ході опитування стало відомо, що один із затриманих, 16-річний місцевий житель, мав намір переправити двох своїх знайомих через українсько-угорський кордон”, – йдеться у повідомленні.
 
За інформацією ДПСУ, ще одного порушника кордону, 31-річного мешканця Івано-Франківської області, зупинили військовослужбовці відділу Ділове. Чоловік зізнався, що аби уникнути призову за мобілізацією, мав намір незаконно потрапити до Румунії.
 
За допомогою у перетині держкордону він звернувся до ділка, з яким познайомився в одній із соцмереж. За послуги мав заплатити 2500 доларів США. Про те, що на запропонованій ділянці кордон проходить по руслу Тиси і йому доведеться долати глибоку, холодну та стрімку водну перешкоду, правопорушник не знав.
 
Встановлюються всі, хто причетний до організації незаконного перетину кордону.
 
  Ухилянт мав намір незаконно потрапити до Румунії. Фото: ДПСУ
 
Нагадаємо, на Закарпатті затримали 12 ухилянтів.
 
Також повідомлялося, що на Одещині та на Закарпатті затримали ухилянтів.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button