Україна

ЗСУ відбивають атаки РФ в районі Бахмута і Мар’їнки


ЗСУ відбивають атаки РФ в районі Бахмута і Мар їнки

Війська РФ продовжують зосереджувати основні зусилля на наступальних діях на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах.

 
Генеральний штаб ЗСУ опублікував зведення з військового вторгнення РФ в Україну станом на вечір четверга, 13 квітня.
 
Повідомляється, що протягом доби противник завдав 11 авіаційних ударів, здійснив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, є постраждалі серед цивільного населення.
 
У Генштабі повідомляють, що війська РФ продовжують зосереджувати основні зусилля на наступальних діях на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найбільш запеклі бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку. За добу українські захисники відбили близько 20 атак ворога.
 
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативної обстановки без особливих змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.
 
На Лиманському напрямку протягом доби супротивник вів невдалі наступальні дії в районі Білогорівки.
 
На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Тривають тяжкі бої за місто Бахмут. Противник провів безуспішну атаку в районі населеного пункту Предтечине.
 
На Мар’їнському напрямку протягом доби численні ворожі атаки у районі Мар’їнки Донецької області.
 
На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не здійснював.
 
На Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник продовжує вести оборонні дії.
 
“В окремих населених пунктах Троїцького району Луганської області російські окупанти посилюють контррозвідувальний режим через побоювання витоку інформації про дислокацію їхніх підрозділів. Збільшилася кількість патрулів. Під час обходу квартир у людей відбираються мобільні телефони. Введено заборону на виїзд із населених пунктів”, – повідомляють у Генштабі.
 
Зазначається також, що авіація Сил оборони за добу завдала трьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії вразили два пункти управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, а також станцію радіолокації і станцію радіоелектронної боротьби.
 
Раніше повідомлялося, що аеророзвідники за допомогою дрона-камікадзе ліквідували російський наглядовий пункт, розташований на одному з териконів у Донецькій області.
 
ЗСУ знищили два танки РФ під Лиманом
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button