Україна

Чітко та організовано: Шольц оцінив роботу ЗСУ


Чітко та організовано: Шольц оцінив роботу ЗСУ

Канцлер ФРН заявив, що ніколи не очікував швидких змін на фронті з дня на день, але українські сили дуже цілеспрямовано готували операції.

ЗСУ демонструють дуже чіткі та організовані дії у війні з російськими окупантами. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час пресконференції із прем’єр-міністром Румунії у Берліні, повідомляє CNN.

“ЗСУ просуваються дуже чітко та добре організовано”, – заявив

Він додав, що ніколи не очікував швидких змін на фронті з дня на день, але українські сили дуже цілеспрямовано готували операції.

За словами Шольца, Німеччина та багато інших країн готові надавати Україні довгострокову підтримку, “… один, два, три та за потреби більше років, тому що ми не знаємо, скільки триватиме військовий конфлікт”, – пояснив Шольц.

Він вкотре зазначив, що поки Україна перебуває у стані війни, вона не може стати членом НАТО, додавши, що критеріями членства в НАТО є “відсутність відкритих прикордонних конфліктів”.

Однак, за словами Шольца, важливою є “велика практична підтримка України” з боку НАТО, що триватиме надалі.

Нагадаємо, глава Збройних сил Великої Британії адмірал Тоні Радакін заявив, що ЗСУ за тижні зайняли більше позицій, ніж РФ за рік.

Як повідомлялося, у вівторок у ЗСУ заявили, про просування до 2 км на Бердянському напрямку.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button