Україна

Смертей через відключення апаратури під час блекауту не було – МОЗ


Смертей через відключення апаратури під час блекауту не було - МОЗ

Йдеться про період з 12 жовтня до початку грудня, повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

 
Жодного летального випадку через відключення медичної апаратури життєзабезпечення, спричиненого блекаутом, в українських лікарнях не було. Про це в ефірі телемарафону повідомив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.
 
Ляшко зазначив, що йдеться про період з 12 жовтня.
 
Міністр повідомив, що всі стаціонарні відділення оснащені генераторами, які закривають критичну потребу медустанови в електриці, операційні та відділення інтенсивної терапії на 100% забезпечені електроживленням, але є низка факторів, які можуть впливати на роботу апаратури.
 
“Системи енергопостачання у всіх лікарнях влаштовані так, що є підстрахування, перестрахування, коли системи можуть продублювати, але з дизель-генераторами та їх обмеженою кількістю та великою потребою для країни зробити так, щоб скрізь були резервні потужності, досить складно”, – сказав він.
 
Міністр також зазначив, що підготовка системи охорони здоров’я до важкої зими розпочалася ще з літа.
 
“Ми додатково обладнаємо лікарні дизель-генераторами та бензиновими генераторами, які забезпечать повноцінне функціонування всіх відділень лікарні. Ми завезли вже понад 400 потужних – 200 ВТ та більше – дизель-генераторів, 170 зараз розвозяться у лікарні”, – додав Ляшко.
 
Раніше повідомлялося, що керівники обленерго відповідатимуть за несправедливі відключення електроенергії.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button