Україна

Авіаційна коаліція розпочала роботу – Кулеба


Авіаційна коаліція розпочала роботу - Кулеба

Коаліція кран-союзників, які пообіцяли надати Україні винищувачі, вже фактично розпочала своє функціонування.

 
Авіаційна коаліція розпочала роботу, незабаром розпочнуться тренування українських пілотів. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Telegram.
 
За його словами, українські військові тренуватимуться як на симуляторах, так і справжніх західних літаках. Незабаром також розпочнеться підготовка всієї необхідної інфраструктури.
 
“Авіаційна коаліція фактично розпочала функціонування, скоро розпочнуться тренування пілотів на літаках і симуляторах, а також підготовка техніків та інфраструктури”, – зазначив глава МЗС.

Нагадаємо, на думку міністра оборони Олексія Резнікова, українські пілоти зможуть опанувати винищувачі F-16 набагато швидше, ніж за стандартні пів року.

Американська компанія Lockheed Martin, яка виробляє винищувачі F-16, готова допомогти українським пілотам у навчанні та обслуговуванні, якщо країни НАТО погодяться відправити ці літаки на допомогу Україні.

Раніше повідомлялося, що центр підготовки українських пілотів до управління літаками F-16 буде розміщено в одній із країн Східної Європи. Для звільнення окупованих територій Україні потрібно 48 винищувачів F-16

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button