Україна

Рада розгляне два нових законопроекти щодо захисту ветеранів – Стефанчук


Рада розгляне два нових законопроекти щодо захисту ветеранів - Стефанчук

Вони спрямовані на спрощення процедури отримання статусу учасника бойових дій, запровадження єдиного державного реєстру військовослужбовців.

Найближчим часом будують розглянуті нові два великих законопроекти щодо захисту ветеранів. Про це заявив голова Верховної ради Руслан Стефанчук під час ветеранського форуму.

“Буквально вчора було зареєстровано два великих законопроекти, які ми розглянемо на найближчому засіданні Верховної ради. Вони спрямовані на спрощення процедури отримання статусу учасника бойових дій, запровадження єдиного державного реєстру військовослужбовців, а також окремого статусу захисника і захисниць України”, – повідомив він.

Стефанчук зазначив, що Рада вже ухвалила низку законопроектів у цій сфері.

“В травні цього року ми прийняли закон щодо удосконалення питання оформлення документів та лікування військовослужбовців під час дії воєнного стану” – розповів голова ВР.

Крім того, у червні парламент ухвалив рішення, що унормовує тривалість відпусток військовослужбовцям під час дії воєнного стану й виплат додаткової винагороди військовим, які беруть участь у бойових діях.

За словами Стефанчука, найближчим часом депутати планують розглянути законопроект серед іншого який передбачає надання неоплачуваної відпустки тривалістю до 60 календарних днів працівникам, які приступають до роботи після звільнення з військової служби.

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, все Україні “має стати помічником ветерана”. Він заявив, що українські посадовці, які не розуміють сенс політики героїв, мають бути замінені.

Як повідомлялося, в Україні реформують політику відношення до ветеранів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button