Україна

У Дії не підтягується сертифікат після бустерного щеплення: у МОЗ відповіли на найпоширеніші питання – новини


Фото з відкритих джерел

Зокрема, на сторінці МОЗ у Facebook розповіли що робити якщо новий COVID-сертифікат не з’явився у “Дії”

У Міністерстві охорони здоров’я відповіли на найпоширеніші запитання щодо отримання сертифікату про бустерну дозу вакцини в “Дії”.

Зокрема, на сторінці МОЗ у Facebook розповіли що робити якщо новий COVID-сертифікат не з’явився у “Дії”.

Сертифікат про бустерну дозу не оновлюється автоматично. Для його генерації потрібно у “Дії” створити та надіслати запит на отримання нового сертифіката у вкладці Послуги. За кілька секунд у вкладці Документи з’явиться новий цифровий документ.

Якщо сертифікат про бустерну дозу не підтягується, навіть якщо перезамовити документ, імовірно, що під час внесення даних про вакцинацію сталася помилка. Щоб її виправити, необхідно звернутися до лікаря, який робив щеплення та перевірити, чи правильно внесено дані про імунізацію до електронної системи охорони здоров’я, а саме для бустера. Алгоритм перевірки даних: ревакцинація, 1 доза з 1-ї, причина вакцинації: Щеплення за станом здоров’я (планово).

У програмі після введення дози бустера буде відображатися два сертифікати. Один — новий з інформацією про бустерну дозу, а інший про дві дози вакцини, який був раніше. Але з 19 січня термін дії COVID-сертифікатів було скорочено до 270 днів і в ЄС, і в Україні, тому кінцева дата його дії змінилася.

Новини за темою: Бустерна вакцинація: Як оновити свій COVID-сертифікат і де його можна використовувати. Інструкція

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що громадяни України, щеплені бустерною дозою вакцини від коронавірусу, можуть отримати COVID-сертифікат та згенерувати його у додатку “Дія”. 


[ad_2]
Source link

Back to top button