Світ

На порятунок автопромисловості Франція виділяє 8 млрд євро

Президент Франції Еммануель Макрон 26 травня представив план підтримки французької автопромисловості, в який уряд готовий інвестувати 8 мільярдів євро, інформує 1NEWS з посиланням на ЄП.

За словами Макрона, після двох місяців карантину у французьких автодилерів накопичилися пів мільйона непроданих нових і старих автомобілів. Держава має намір не тільки стимулювати продажі, але забезпечити та підтримати стратегічний розвиток галузі, інновації та виробництво екологічно безпечніших автомобілів, підкреслив президент Франції.

“Держава в цілому надасть галузі допомогу в розмірі 8 мільярдів євро. В обмін на це автовиробники взяли на себе ряд серйозних зобов’язань щодо повернення до Франції виробництва з високою доданою вартістю і збереження виробництва на французьких заводах в повному обсязі”, – заявив Макрон.

Зокрема, виробник марок Peugeot і Citroën зобов’язався забезпечити на своїх французьких заводах щорічний випуск 450 тисяч автомобілів. В 2021 році PSA випустить у Франції близько 130 тисяч гібридних автомобілів і електромобілів. У минулому році збірку таких машин у Франції концерн не виробляв, зазначив Макрон.

Також Макрон оголосив про масштабне завдання – до 2025 року забезпечити випуск у Франції одного мільйона екологічно чистих автомобілів. Мета – “зробити Францію першою в Європі країною з виробництва чистих автомобілів”.

Макрон пообіцяв прискорений розвиток інфраструктури для зарядки автомобілів з електродвигуном. 100 тисяч нових станцій зарядки з’являться у Франції вже в наступному році, а не у 2022-му, як планувалося раніше.

Макрон оголосив про збільшення державних субсидій на покупку електромобілів: для приватних осіб – з 6 до 7 тисяч євро, для підприємств – з 3 до 5 тисяч.

Вводиться нова субсидія – 2 тисячі євро – на покупку гібридного автомобіля з можливістю підзарядки від мережі.

Оголошено також про розширення і посилення програми утилізації старих автомобілів. З 1 червня буде у два рази підвищено субсидії, які виплачує держава при заміні застарілого автомобіля на новий.

 

 

 

 

Back to top button