Світ

У ФСБ заявили про запобігання замахів на “керівників” Криму

У ФСБ заявили про запобігання замахів на керівників Криму

Фото: facebook.com/FSB1Russia

У Росії заявили, що українська розвідка готувала теракти в окупованому Криму

Агенти Головного управління розвідки Міноборони України нібито планували диверсії на півострові, стверджують у РФ.

Федеральна служба безпеки РФ заявила про припинення підготовки замахів на “керівників” окупованого Криму, які нібито планувала “агентурна мережа” військової розвідки України. Про це 3 травня повідомила пресслужба відомства.

Російська спецслужба стверджує, що припинила діяльність агентурної мережі Головного управління розвідки Міністерства оборони України, “яка планувала вчинення серії резонансних диверсійно-терористичних актів”, об’єктами яких мали стати “глава” Криму Сергій Аксьонов, “голова парламенту” Володимир Костянтинов та “мер” Ялти Яніна Павленко.

Крім того, мішенями для терактів нібито були об’єкти транспортної інфраструктури півострова.

“Встановлено, що безпосереднім організатором терактів і координатором підготовки вбивств високопосадовців є близький зв’язок начальника ГУР МО України Буданова Кирила – офіцер діючого резерву військової розвідки Машовець Роман, який з 2020 року обіймає посаду заступника керівника офісу президента України Володимира Зеленського”, – йдеться у релізі ФСБ.

За даними спецслужби, затримано шестеро учасників “глибоко законспірованої агентурної групи ГУР МО”, що діяли в Криму. Також затримано громадянина України та Болгарії, який нібито причетний до доставки засобів ураження.

Нагадаємо, у лютому ФСБ заявила про затримання “агента Служби безпеки України” у Московському регіоні, до вербування якого нібито причетні Польща і Латвія.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button