Світ

Росія оновила версію “атаки дронів” у Чорному морі

Росія оновила версію атаки дронів у Чорному морі

Фото: Скріншот

Ігор Конашенков звик брехати кожен день

Ігор Конашенков чомусь “забув” у зведенні за добу про іншу атаку – на патрульні кораблі Сергій Котов та Василь Биков, про яку Міноборони РФ заявило вранці у вівторок.

Кораблі ВМФ РФ начебто відбили “атаку українських морських безпілотників” на російські цивільні транспортні судна у південно-західній частині Чорного моря. З такою заявою виступив офіційний представник Міноборони РФ генерал-лейтенант Ігор Конашенков на брифінгу у вівторок, 1 серпня.

“Сьогодні вночі “київський режим” здійснив спробу терористичної атаки із застосуванням трьох напівзанурюваних безекіпажних катерів на російські цивільні транспортні судна, які прямували до протоки Босфор у південно-західній частині Чорного моря”, – сказав Конашенков.

Він запевнив, що військові кораблі, які супроводжували морський транспорт, своєчасно виявили усі катери і знищили.

При цьому Конашенков чомусь не згадав у зведенні за добу про іншу атаку – на патрульні кораблі Сергій Котов та Василь Биков, про яку Міноборони РФ заявило сьогодні вранці. Очевидно, що за кілька годин у Москві вирішили прикрити цю атаку на військові кораблі фейковою заявою про начебто напад на цивільні транспортні судна.

Нагадаємо, 17 липня Росія оголосила про вихід із зернової угоди і відкликала гарантії безпеки у Чорному морі. Президент Володимир Зеленський заявив, що зернова угода має діяти без Росії. За його словами, Україна не боїться продовжувати експорт зерна і обговорюється питання морських конвоїв.

НАТО може захистити кораблі у Чорному морі – адмірал США

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button