Україна

РФ сховала ракетоносії – Сили оборони півдня


РФ сховала ракетоносії - Сили оборони півдня

Калібри заведені в пункти базування разом з їх носіями. Після знищення ракетного катера Івановець російські війська засвоїли “урок”.

Після знищення ракетного катера Івановець війська РФ сховали ракетоносії з Калібрами у пункти базування 4 лютого. Про це заявила керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

“Калібри заведені в пункти базування разом з їх носіями. Погода абсолютно несприятлива, море роздуває потужний шторм перед суттєвою зміною повітряних фронтів і це і уроки з Іванівцем змусили росіян завести фактично всі кораблі в пункти базування. Зараз один в Азовському морі і один – в Чорному, це фактично патрулювання вздовж пункту базування і більше нічого”, – зазначила вона.

Також Гуменюк розповіла, чому окупанти стали менше використовувати Калібри.

“Зрозуміло, що забезпечення інфраструктури і обслуговування ракетоносіїв та ракетних установок зосереджено в Севастополі, перетягнути їм всі ці засоби забезпечення в Новоросійськ, їм все ще не вдається і відповідно через це може бути економія”, – заявила вона.

За словами спікера, втрачати пильність не варто, оскільки Калібрів у РФ багато і вивести їх у море не важко.

“Вони споряджені, всі ракетоносії, які є в пунктах базування, готові до застосування – як тільки буде команда, дві три-години вони у відкритому морі, або можуть не чекати цього, а стартувати з самої бухти. Також варто не забувати, що вони можуть застосувати калібри і з акваторії Каспійського моря, така практика в них теж була. Тому ми ретельно відстежуємо обстановку та інформуємо населення”, – додала Гуменюк.

Нагадаємо, у ніч на 1 лютого українські військові знищили російський ракетний катер Івановець морськими дронами Магура V5.

У ВМС ЗСУ повідомили деталі знищення ворожого катера Івановець.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button