Цікаве

Дієтологиня назвала дешеві продукти для здорового харчування

Спеціаліст розвіяла міф про те, що правильне харчування це дуже дорого. Вона назвала прості і дешеві продукти, які принесуть багато користі.

Дієтологиня зі Швеції Крістіна Андерссон розповіла журналістам про доступні продукти, які допоможуть зробити харчування більш правильним. Фахівець зазначила, що насправді правильне харчування це не тільки рідкісні дорогі продукти, але і абсолютно звичні. І коштують вони дешевше фастфуду.

В першу чергу вона радить звернути увагу на цибулю. Він має бактерицидний ефект, містить багато вітамінів і такі мінерали як селен, залізо, кальцій. Далі в списку йде капуста. Андерссон радить використовувати в раціоні всі види капусти. Вони мають трохи різний склад, і, що важливо, відрізняються за смаком. Тому можна готувати багато різних страв з цими корисними овочами.

Третій овоч, про який розповіла дієтологиня — картопля. Вона вважає, що її незаслужено зганьбили, але насправді це поживний продукт, який краще за інших насичує в перерахунку на калорію. Найкорисніше вживати варену картоплю в холодному вигляді – так вуглеводи будуть засвоюватися повільніше.

Варто звернути увагу на коренеплоди — моркву, буряк, пастернак, ріпу. Всі вони мають багатий вітамінно-мінеральний склад і містять багато антиоксидантів. Також в раціоні потрібно бобові: квасоля, нут, сочевиця, горох. Ще обов’язково включити в меню цільнозернові крупи і яйця.

Крім того, потрібно використовувати сезонні продукти. Наприклад, апельсини в сезон врожаю найкорисніші і коштують дешево. Не варто обділяти увагою і місцеві продукти, наприклад, гриби, ягоди.

Back to top button