Україна

Оголошено підозру російському командувачу “армії ЛНР”


Оголошено підозру російському командувачу армії ЛНР

За успішне виконання наказів керівництва РФ під час так званої “спецоперації” на сході України йому присвоєно звання “героя Росії”, “героя ЛНР”, генерал-лейтенанта, і нагороджено “орденом Ахмата Кадирова”.

Луганська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно російського генерал-лейтенанта, який очолив окупаційну армію так званої “ЛНР”. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Повідомляється, що військовому інкриміновано вчинення умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, і ведення агресивної війни.

“Слідством встановлено, що з початком повномасштабного російського вторгнення генерал-майора ЗС РФ призначено керувати так званим “2-им армійським корпусом народної міліції ЛНР”. Обвинувачений безпосередньо віддавав накази бійцям “ЛНР” під час боїв за Рубіжне, Кремінну, Сєвєродонецьк, Лисичанськ та інші населені пункти Луганщини”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під його командуванням ворожі війська завдавали масованих ударів із застосуванням авіації, броньованої техніки та іншого важкого озброєння по об’єктах критичної інфраструктури і житлових будинках.

“Це призвело до загибелі і травмування мирних жителів, у тому числі дітей, знищення об’єктів житлового фонду, майна та інфраструктури. Такі методи заборонені нормами міжнародного гуманітарного права та свідчать про ведення агресивної війни на території України”, – повідомляє прокуратура.

Повідомляється також, що за успішне виконання наказів керівництва РФ під час так званої “спецоперації” на сході України йому присвоєно звання “героя Росії”, “героя ЛНР”, генерал-лейтенанта, і нагороджено “орденом Ахмата Кадирова”.

Підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі. 

Раніше повідомлялося, що оголошено підозру росіянину, який став “героєм” за злочини в Бучі.

Узято в полон командира добробату армії РФ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button