Україна

Вже немає де тримати: РФ відмовляється обмінювати полонених


Вже немає де тримати: РФ відмовляється обмінювати полонених

З серпня обміни військовополоненими були поставлені на паузу. В Україні закінчуються місця для їх утримання.

Росія з серпня цього року фактично заморозила обміни полоненими з Україною. Про це розповів представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко в інтерв’ю Настоящему времени.

“Дійсно, починаючи з літа, Росія заморозила фактично обміни. Вони в тому обсязі, як це було раніше, не відбуваються”, – сказав він.

Яценко підкреслив, що Україна готова до обмінів полоненими, але все залежить від російської сторони. Він додав, що місця для утримання військовополонених в Україні закінчуються, тому стоїть питання про розширення їхньої кількості.

“Ми знаємо, що умови, в яких наші захисники перебувають у Росії, значно гірші за ті умови, які пропонуємо ми як європейська країна, що дотримується третьої Женевської конвенції про поводження з військовополоненими”, – додав він.

Представник Координаційного штабу наголосив, що Росію не цікавить доля її полонених, тому вона затягує обмін і створюють різні перешкоди. Яценко припустив, що країна-агресор не хоче повертати українських військових, щоб мати можливість проводити пропагандистські кампанії.

Він нагадав, що у травні цього року сталося кілька великих обмінів. А останній був сьомого серпня, тоді змогли повернути лише 22 особи.

Раніше повідомлялося, що в Україні найближчим часом відкриють новий табір для утримання російських військовополонених. 

Не стати воєнним злочинцем чи “вантажем 200”: як окупанти здаються в полон

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button