Україна

Вже на цьому тижні може бути відновлене залізничне сполучення

Залізничне сполучення в Україні планують відновити вже цього тижня, а не 1 червня, как планувалось раніше. Таку інформацію повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, зазначається у сюжеті програми «Сніданок з 1+1».

Криклій заявив, що поїзди запустять раніше, вже цього тижня, але точної дати не назвав.

Вже відомо, що першими запрацюють приміські електрички, далі – поїзди міжміського та міжобласного сполученні, в тому числі і нічні та Інтерсіті.

Згодом також відновлять роботу поїзди за кордон, якими можуть повернутись в Україну громадяни, які до цього могли евакуюватись виключно евакуаційними рейсами.

Криклій повідомив, що залізничне сполучення відновлюватимуть поступово, починаючи з тих областей, в яких епідеміологічна ситуація дозволяє це зробити. В областях, де сполучення буде заборонено, поїзди будуть курсувати тільки на висадку пасажирів.

«Робити висадку можна, а підбирати пасажирів – з логіки прийнятих рішень воно буде не раціональним і наражатиме на небезпеку інших пасажирів. Треба пам’ятати, що транспорт – це не тільки підвищення мобільності, але і розповсюдження хвороби», – розповів міністр.

За словами міністра, уже в цю середу чи четвер (26-27 травня – ред. 1News)  у продажу з’являться залізничні квитки. При цьому підвищення цін не передбачається.

Серед правил, які існуватимуть – обов`язковий температурний скрінінг та наявність захисної маски.

Додатково Криклій повідомив, що запуск внутрішніх авіаперельотів теж планують перенести на термін раніше – до 15 червня.

Back to top button