Україна

Визнання РФ “Л/ДНР” – Лавринович заявив, що так і не почув, які підстави для введення надзвичайного стану – 1News


Фото з відкритих джерел

Олександр Лавринович зауважив, що надзвичайний стан вводиться з конкретних причин, які він так і не почув

В Україні є загроза бойових дій і війни, тому треба вводити воєнний, а не надзвичайний стан. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” заявив перший заступник голови ВРУ VI скликання, міністр юстиції України у 2002-2005, 2006-2007, 2010-2013 роках Олександр Лавринович.

https://www.youtube.com/watch?v=gBU4Spu0XhA

Гість студії, коментуючи ініціативу щодо запровадження в Україні надзвичайного стану, зауважив, що так і не почув, а якими є підстави для такого кроку. Олександр Лавринович наголосив, що надзвичайний стан вводиться з конкретних причин.

1News за темою: Як житиме Київ у разі запровадження надзвичайного стану: Відповідь Кличка

“Поважні люди щось говорили, а я не почув, у зв’язку з чим у нас надзвичайний стан? У нас техногенна аварія сталася? У нас масові заколоти? Є якісь прояви небезпеки для функціонування державних інститутів через громадську непокору? У законі описано, для чого він вводиться”, – сказав колишній очільник Міністерства юстиції України.

Олександр Лавринович, відповідаючи на запитання, чи все, що пов’язано з бойовими діями, не можна вважати надзвичайним станом, сказав: “Звичайно. Для цього є воєнний стан, коли владу передають військовим, і військове командування вже визначає правила життя на тій території, де вводиться воєнний стан. Звичайно, у нас є загроза бойових дій, є загроза війни, і тут потрібно подивитися на реальні виклики, які постали на сьогодні, можливо, треба вводити воєнний стан. Я думаю, що для цього можуть побачити підстави. А що стосується надзвичайного стану, я щось не розумію, у зв’язку з чим він може вводитися”.

1News за темою: Зеленський розповів, чи можливий візовий режим із Росією

Нагадаємо, раніше 23 лютого секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Рада національної безпеки і оборони України пропонує парламенту запровадити надзвичайний стан по всій країні, окрім Донецької та Луганської областей.

Як він діятиме, детальніше у матеріалі за підсумками засідання РНБО.

Додамо, 23 лютого Верховна Рада розгляне питання щодо запровадження надзвичайного стану в Україні на позачерговому засіданні.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button