Україна

Визначено конкретні кроки для посилення захисту неба – Сирський


Визначено конкретні кроки для посилення захисту неба - Сирський

Також під час наради обговорили використання дронів-перехоплювачів як замінника зенітних ракет у боротьбі з безпілотниками.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що провів робочу нараду з керівним складом ЗСУ, під час якої визначили конкретні кроки для посилення захисту неба, а керівники напрямків отримали завдання із чіткими термінами для виконання відповідних заходів.

Сирський заслухав доповіді виконувача обов’язків командувача Повітряних сил ЗСУ, командувачів військ протиповітряної оборони, армійської авіації Сухопутних військ, Сил безпілотних систем, а також начальника Головного управління радіоелектронної та кіберборотьби Генерального штабу.

За словами головнокомандувача ЗСУ, окрему увагу під час наради приділили впровадженню інновацій і розробок українського оборонного комплексу. Йшлося про комплекси автоматизації, які почали активно впроваджувати в органах управління повітряних командувань, що дозволить значно підвищити ефективність знищення повітряного противника.

Сирський додав, що триває забезпечення Повітряних сил сучасними системами радіоелектронної боротьби, що збільшить надійність захисту обʼєктів, які прикриваються від ударів з повітря.

Також під час наради обговорили використання дронів-перехоплювачів як замінника зенітних ракет у боротьбі з безпілотниками.

Головнокомандувач наголосив, що одним із ключових завдань є забезпечення протиповітряного прикриття об’єктів критичної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що однією з головних причин дефіциту безпеки в українському небі є брак рішень країн НАТО про спільний захист.

Сирський оцінив динаміку використання ударних БПЛА

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven − 2 =

Back to top button