Україна

Виявлено нові схеми розкрадання грошей для ЗСУ


Виявлено нові схеми розкрадання грошей для ЗСУ

Причетними до розкрадань коштів виявилися службовці квартирно-експлуатаційних підрозділів і представники комерційних структур майже в усіх регіонах України.

Правоохоронці провели масштабну спецоперацію з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення потреб ЗСУ. Про це повідомив Офіс генпрокурора у п’ятницю, 19 липня.

Вказано, що внаслідок дії зловмисників держава зазнала збитків на понад 138 млн гривень. А причетними до розкрадань коштів виявилися службовці квартирно-експлуатаційних підрозділів спільно з представниками комерційних структур майже в усіх регіонах України. Окремих службових осіб також викрито на недбалому ставленні до військової служби та незаконному збагаченні.

Повідомлено про підозру 30 особам, з них 15 – у складі організованих злочинних груп.

Серед підозрюваних – 3 начальники квартирно-експлуатаційних управлінь (КЕУ) у м. Харкові, на Миколаївщині та Дніпропетровщині, 7 начальників квартирно-експлуатаційних відділів у містах Кропивницькому, Чернігові, Львові, на Прикарпатті, Житомирщині, Волині та Луганщині, а також представники комерційних структур.

Посадовцям інкримінують розтрату та привласнення коштів під час закупівель за завищеними цінами паливної деревини для потреб оборони, електроенергії, природнього газу, меблів для армії, проведення будівельних робіт на об’єктах військової інфраструктури, а також зловживання службовим становищем, недбале ставлення до військової служби, створення, керівництво злочинною організацією та участь у ній.

Одному з підозрюваних – начальнику регіонального КЕУ – інкриміновано незаконне набуття активів на суму 11,7 млн гривень у вигляді комерційного майна, земельних ділянок, інших засобів та речей через оформлення їх на довірену особу.

У межах слідства правоохоронці провели понад 70 обшуків в приміщеннях структурних підрозділів територіальних КЕУ та підприємств по всій території України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

 

 

Раніше повідомлялося, що за останні чотири місяці в Міноборони виявили вчинені раніше порушення на понад 10 млрд гривень. Їх виявили внутрішній аудит та оновлена Генеральна інспекція Міноборони.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − six =

Back to top button