Україна

Вивіз зерна з Херсонщини загрожує голодом мільйонам людей – МЗС

Вивіз зерна з Херсонщини загрожує голодом мільйонам людей - МЗС

Фото: meric tuna

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує злочинні дії РФ щодо так званої експропріації врожаю

У заяві МЗС наголошується, що своїми незаконними діями Росія фактично обкрадає не лише Україну, а й споживачів за кордоном.

 

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує злочинні дії РФ щодо так званої експропріації врожаю у фермерів Херсонської області, називаючи відповідне рішення Законодавчих Зборів Красноярського краю РФ нічим іншим, як прямим продовженням злочинної політики радянської влади, відповідальної за масовий штучний голод в Україні 1921-1923, Голодомор 1932-1933 років та масовий штучний голод 1946-1947 років.

 

“Мародерський вивіз зерна з Херсонської області, а також блокування відвантажень з українських портів та мінування судноплавних шляхів загрожують продовольчій безпеці світу. Загалом Україна забезпечує продовольчими товарами майже 400 мільйонів людей у ​​всьому світі, а українське зерно традиційно експортується до країн Європи, Північної Африки, Близького Сходу та Азії”, – зазначають у МЗС.

 

У заяві наголошується, що своїми незаконними діями Росія фактично обкрадає не лише Україну, а й споживачів за кордоном.

 

“За оцінкою ООН, близько 1,7 мільярда людей можуть зіткнутися з бідністю та голодом через порушення продовольчої системи внаслідок повномасштабної війни, розв’язаної РФ проти України. Крім того, Росія продовжує навмисне блокувати посівні роботи в Україні, знищуючи сільськогосподарську техніку та наносячи ракетні удари на всій території нашої держави”, – уточнюють у МЗС.

 

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії припинити незаконне викрадення зерна, розблокувати українські порти, поновити свободу судноплавства та дозволити прохід торгових суден. МЗС також закликає міжнародне співтовариство посилювати економічні санкції з метою припинення збройної агресії РФ проти України, запобігання гуманітарній катастрофі та погіршення ситуації з продовольчою безпекою у світі.

 

Нагадаємо, світовий ринок почав відчувати нестачу продовольства через війну, яку розв’язала Російська Федерація. Голод загрожує 81 країні.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button