Україна

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував Януковича у справі про “Межигір’я”

Арешту для Януковича у справі про "Межигір'я" прокуратура домагалася з 2020 року

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) України заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишнього президента України Віктора Януковича у справі про заволодіння резиденцією “Межигір’я”.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Після затримання і не пізніше як через 48 годин із часу доставки Януковича… розглянути за його участі питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміни на більш м’який запобіжний захід у виді встановленого законом порядку”, – заявила суддя Катерина Широка.

Арешту для Януковича у справі про “Межигір’я” прокуратура домагалася з 2020 року. Тоді у жовтні держобвинувачення просило заарештувати Януковича через порушення умов досудового розслідування.

“Причини відмови – порушення правил оголошення підозрюваної особи в міжнародний розшук. Також на час подання заяви про обрання запобіжного заходу органи досудового розслідування не відновили розслідування в даному кримінальному провадженні, як того вимагає законодавство”, – заявили у суді.

У січні 2021 року ВАКС відмовився ухвалювати рішення про заочний арешт Януковича, тому що слідство було зупинено через розшук утікача.

Джерело: Українська правда

Back to top button