Україна

Вища рада правосуддя зупинила розгляд дисциплінарних справ

Таке рішення ухвалили, щоб не допустити порушення вимог чинного законодавства

Вища рада правосуддя (ВРП) зупинила розподіл між членами установи дисциплінарних скарг, а також скарг на рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді або прокурора.

Про це повідомляє 1NEWS.

Як зазначається, таке рішення ухвалили, щоб не допустити порушення вимог чинного законодавства, зокрема закону №1635-ІХ, який набув чинності 5 серпня і вносить зміни до закону про ВРП у частині дисциплінарних проваджень стосовно суддів.

“Зазначений закон унеможливлює виконання дисциплінарними палатами ВРП повноважень із розгляду дисциплінарних справ, оскільки повноваження ради щодо здійснення дисциплінарного провадження стосовно судді реалізовує служба дисциплінарних інспекторів ВРП, дисциплінарний інспектор ВРП є учасником дисциплінарної справи”, – ідеться у повідомленні прес-служби ВРП.

У ВРП зазначили, що будуть дотримуватися процедури призначення дисциплінарних інспекторів відповідно до нових вимог законодавства.

“Отже, з моменту набуття чинності закону (…) дисциплінарні скарги розподіляються дисциплінарному інспектору ВРП”, – зазначили в установі.

Закон замінює службу інспекторів ВРП, що існувала раніше, на службу дисциплінарних інспекторів ВРП.

Згідно з новим положенням законодавства, дисциплінарних інспекторів ВРП призначають на посади за результатами конкурсу. Рішення про призначення на посаду ухвалюють після проходження переможцем конкурсу спеціальної перевірки відповідно до закону “Про запобігання корупції”, а також перевірки на доброчесність і відповідність встановленим для судді етичним стандартам.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button