Україна

Винесено вирок зрадникам, які здавали окупантам позиції Азова


Винесено вирок зрадникам, які здавали окупантам позиції Азова

Киянина суд засудив до 16 років позбавлення волі, а його спільника – до 10 років ув’язнення.

 
Шевченківський районний суд м. Чернівці виніс тюремні вироки ще двом зрадникам України, які передавали російським кураторам інформацію про місцезнаходження корпусів добровольчого батальйону Азов. Фігуранти отримали 16 і 10 років позбавлення волі. Про це у понеділок, 5 вересня, повідомляє СБУ.
 
Зазначається, що серед зрадників – уродженець Києва, який до січня 2021 року передавав інформацію про місцезнаходження Азова. Потім він виїхав з України і працював на ворога дистанційно з однієї із країн Близького Сходу.
 
“З початком повномасштабного вторгнення Росія “повернула” його в Україну. Він мав розвідувати місця розташування резервуарів із пальним і дислокацію українських військових підрозділів на Буковині. За результатами отриманих даних ворог планував здійснити диверсії, включаючи вибухи на об’єктах залізниці і логістичних складах. Але зрадника було затримано у Чернівцях співробітниками СБУ, а його спільника – у Чернігові”, – йдеться у повідомленні.
 
Суд визнав обох фігурантів винними у скоєнні злочинів: киянина засудив за державну зраду й участь у терористичній організації до 16 років позбавлення волі, а його спільника – до 10 років ув’язнення.
 
Нагадаємо, “охоронець” мостів у Запорізькій області отримав 15 років ув’язнення. Суд визнав зловмисника винним у державній зраді, скоєної в умовах воєнного стану.
 
Також повідомлялося, що коригувальник ракетного удару по аеродрому Краматорськ отримав 9 років позбавлення волі.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button