Україна

Викрито шахраїв, які привласнили 20 млн грн на “продажі” машин для ЗСУ


Викрито шахраїв, які привласнили 20 млн грн на продажі машин для ЗСУ

Шахраї діяли на території п’яти областей України. Вони пропонували необхідні бійцям товари за “привабливою” ціною, але своїх зобов’язань не виконували.

Правоохоронці викрили організовану групу, яка шляхом шахрайства привласнила понад 20 млн грн на псевдопродажі автомобілів для ЗСУ. Про це повідомив Офіс генпрокурора України.

Повідомляється, що учасники групи привласнювали гроші під виглядом продажу автомобілів і квадрокоптерів військовим.

“За даними слідства, підозрювані діяли на території п’яти областей України. Вони пропонували продати вкрай необхідні для ЗСУ в умовах ведення війни товари та шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами громадян в особливо великих розмірах. Підозрювані розміщували на відомих торговельних інтернет-майданчиках оголошення про продаж легкових автомобілів з доставкою із-за кордону та квадрокоптерів для потреб Збройних Сил України за найбільш привабливою ціною. У подальшому вони отримували передоплату, зокрема від військових та волонтерів. Далі свої зобов’язання вони не виконували”, – йдеться у повідомленні.

Проведено 22 обшуки на території Одеської, Харківської, Хмельницької, Дніпропетровської та Черкаської областей, вилучено банківські картки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти та інше.

Нагадаємо, від початку 2023 року в Україні було відкрито більше проваджень за фактом шахрайства, аніж за весь 2021 рік.

Українців попередили про найпопулярніші схеми шахраїв

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button