Україна

Викрито подружжя агентів РФ, які наводили ракети на енергооб’єкти Львівщини


Викрито подружжя агентів РФ, які наводили ракети на енергооб єкти Львівщини

Серед головних цілей ворога були електростанції, які забезпечують світлом більшу частину регіону.

У Львівській області викрили подружжя, яке допомагало російським окупантам готувати ракетний удар по енергетичній інфраструктурі регіону. Про це 26 лютого повідомила СБУ.

Зазначається, що фігуранти працювали на Федеральну службу безпеки РФ. Серед головних цілей ворога були електростанції, які забезпечують світлом більшу частину регіону. Основним фігурантом виявився чоловік, який із 2023 року відбуває покарання в місцевій колонії за заввдання тяжких тілесних ушкоджень.

У поле зору російської спецслужби він потрапив через поширення в соцмережі дописів на підтримку збройної агресії проти України. Співробітники ФСБ встановили з ним контакт і дистанційно завербували. У подальшому вони перейшли на спілкування в анонімному чаті, де ув’язнений отримав агентурні завдання та покрокові інструкції щодо їх виконання.

До співпраці з ФСБ ворожий агент залучив свою дружину “на волі”. На його прохання жінка мала знайти “потрібні” енергооб’єкти і сфотографувати їх із прив’язкою до місцевості.

Росіяни обіцяли профінансувати всі “поточні” витрати своїх поплічників, пов’язані з розвідувально-підривною діяльністю, а також переказати гроші.

Зібрану подружжям розвідінформацію загарбники планували використати для наведення ракетних ударів, які мали знеструмити західний регіон України. СБУ своєчасно викрила ці злочинні наміри й запобігла їх реалізації.

Під час обшуку в камері агента РФ правоохоронці вилучили мобільний телефон, який чоловік використовував для комунікації з російською спецслужбою.

Фігуранту оголосили підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану, а також виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Також планується оголосили підозру в державній зраді дружині фігуранта. Розслідування триває.

Нагадаємо, затримано агента РФ, який збирав дані про Миколаївський морпорт.

Раніше було затримано агента російської розвідки, що готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button