Україна

Викрито махінації на закупівлі обладнання для кіностудії ім. Довженка


Викрито махінації на закупівлі обладнання для кіностудії ім. Довженка

Обладнання кіностудії мали поставити до кінця 2018 року, але насправді було поставлене у 2019 році, і навіть не в повному обсязі.

 
Колишнього головного інженера кіностудії імені Олександра Довженка і директора приватної компанії підозрюють у розкраданні більш як 4,4 мільйона гривень під час закупівлі телевізійного обладнання. Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.
 
“Слідство встановило, що у листопаді 2018 року кіностудія оголосила відкриті торги із закупівлі телевізійного й аудіовізуального обладнання. Але до цього гендиректор приватної компанії домовився з головним інженером держпідприємства про співпрацю. Її результатом стала перемога компанії у торгах і укладення з нею договору, який не визначав санкій за порушення термінів постачання обладнання”, – йдеться у повідомленні НАБУ.
 
Повідомляється, що, за умовами торгів, обладнання кіностудії мали доставити до кінця 2018 року, але його не було доставлено, а головний інженер доповів керівництву про те, що все йде за планом.
 
“Держпідприємство після цього сплатило приватній компанії за обладнання, яке не отримало. Фактична поставка відбулася лише у квітні 2019 року, але не в повному обсязі. Вартість непоставленого й оплаченого обладнання становить більш як 4,4 мільйона гривень”, – йдеться у повідомленні.
 
Раніше повідомлялося, що Довженко-центр не ліквідують, а реорганізують.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button