Україна

Викрито екс-чиновників, які помогали РФ атакувати газові мережі Харківщини


Викрито екс-чиновників, які помогали РФ атакувати газові мережі Харківщини

Окупанти назначали одного зловмисника – ” головою газової служби”, а його спільника – “головним інженером”.

Служба безпеки викрила ще двох ворожих агентів, які співпрацювали з агресором у період боїв за Харків. Зловмисниками виявились двоє екс-посадовців однієї з філій державної компанії Харківгаз, які підтримали інтервентів під час окупації регіону. Про це СБУ написала в Telegram у четвер, 7 березня.

“Одного із фігурантів призначили керівником окупаційної “газової служби”, а його спільника – “головним інженером” псевдоустанови… Після “призначення” вони передали рашистам карти газових мереж області. Цю інформацію агресор використовував для підготовки масованих обстрілів регіону.

Також окупанти “враховували” картографічні відомості для облаштування інженерних загороджень та мінних полів, спрямованих на стримування контрнаступальних операцій ЗСУ”, – йдеться в повідомленні.

Зловмисники займалися відбором “блакитного палива” з української газотранспортної системи для потреб загарбників, а також відновили роботу газорозподільної станції у захопленому на той час Чугуївському районі.

“Рашисти використовували викрадену сировину щоб обігрівати пункти тимчасового базування російських військ та місцевої окупаційної адміністрації РФ.

Після визволення громади обидва ворожі поплічники намагалися “залягти на дно” у Вовчанську, а згодом переховувались в орендованій квартирі у Харкові”, – йдеться в повідомленні.

Однак співробітники СБУ встановили місцезнаходження фігурантів і затримали їх.

Зловмисникам повідомлено про підозру за статтею Пособництво державі-агресору, вчинене групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України).

Чоловіки перебувають під вартою, їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Один з поплічників російських окупантів 

Як ми вже писали, СБУ викрили агента російської розвідки, що готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині.

Крім того, що резидента агентурної мережі ФСБ Росії, що коригував повітряні атаки РФ на Запоріжжя, засудили до 15 років тюрми.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button