Україна

Викрито двох ділків, що намагалися продати “трофейну” зброю


Викрито двох ділків, що намагалися продати трофейну зброю

СБУ зазначила, що один “торговець зброєю” з Рівненської області, а другий – з Івано-Франковської області.

Служба безпеки України затримала в Рівненській та Івано-Франківській областях двох ділків, що намагалися продати російську “трофейну” зброю та вибухівку. Про це СБУ повідомляє на своєму Telegram-каналі в середу, 29 листопада. 

“Серед вилученого: детонуючий шнур з вибухівкою, протитанкове озброєння, бойові гранати та автомати Калашникова російського виробництва”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, в Рівненській області затримано торгівця “трофейною зброєю, яку він отримував через власні зв’язки з місць колишніх боїв у звільнених районах на сході та півдні України.

“Одержані зразки російського озброєння він зберігав за місцем постійного проживання, а доставку «товару» потенційним покупцям здійснював на власному авто”, – зазначають в СБУ.

При обшуках у затриманого вилучено:

  • автомат Калашникова АК-12;
  • 4 гранати типу Ф-1, РГО та РГН;
  • понад пів тисячі набоїв до стрілецької зброї різного калібру.

В Івано-Франківській області викрито ще одного фігуранта – жителя Коломиї, що намагався продати криміналітету три автомати АК-74 та пістолет Стєчкіна з набоями.

У зловмисника також виявлено майже 50 м детонуючого шнура з вибухівкою, бойові гранати, глушники до стрілецької зброї та бронебійні боєприпаси. Арсенал він зберігав у схроні, який облаштував у недобудованій споруді поблизу приватного будинку одного із своїх родичів.

Обом фігурантам повідомлено про підозру статтею Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Чоловіки перебувають під вартою, їм загрожує до семи років тюрми.

Як ми вже писали, Служба безпеки викрила зловмисника, який незаконно поширив інформацію про масовану повітряну атаку РФ на Одесу в ніч на 5 листопада.

“Провокував конфлікти із ЗСУ”: у Києві оголосили підозру блогеру

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button