Україна

Викрито агента РФ, який прикидався рятувальником


Викрито агента РФ, який прикидався рятувальником

Чоловік збирав розвіддані, які окупанти використовували для підготовки нових та коригування повторних ударів по Одесі.

Контррозвідка Служби безпеки у результаті багатоетапної спецоперації в Одесі затримала російського агента, який коригував ворожі повітряні атаки на місто та розвідував локації Сил оборони на території регіону. Про це 9 жовтня повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що для маскування злочинної діяльності зловмисник вступив до лав місцевого загону рятувальників-волонтерів.

“Встановлено, що під виглядом рятувальника він прибував на місця “прильотів” нібито для розбору завалів, а насправді фіксував наслідки ворожих атак та “звітував” про це воєнній розвідці РФ”, – наголосили у спецслужбі.

Крім того, російський агент намагався виявити бойові позиції систем HIMARS та систем протиповітряної оборони ЗСУ у прифронтових районах області.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився 29-річний мешканець Одеси, який раніше входив до складу місцевого осередку так званого “ленінського комуністичного союзу молоді”.

Також він був “зв’язковим” агента-спецназівця ФСБ, якого СБУ вивела з Придністровʼя і затримала на Одещині.

“У травні 2014 року чоловік брав активну участь у провокаціях масових заворушень в обласному центрі. А на початку повномасштабного вторгнення РФ підписався на ворожий Телеграм-канал, який для російської розвідки збирав інформацію про дислокацію українських військ… Після вербування одесит отримав подальші інструкції та розпочав виконання ворожих завдань”, – уточнили в СБУ.

Російському агенту повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу), він перебуває під вартою.

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Раніше СБУ затримала у Києві російського агента, який хотів вступити до школи Армії дронів, щоб шпигувати за українськими військовими.

СБУ виманила з Придністров’я російського агента і затримала

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button