Україна

Викрито 12 правоохоронців-перевертнів – СБУ


Викрито 12 правоохоронців-перевертнів - СБУ

На тимчасово окупованих територіях зрадники фабрикують докази проти українців і піддають їх репресіям.

 
СБУ встановила ще 12 правоохоронців-перевертнів, які на тимчасово окупованих територіях фабрикують докази проти українців і піддають їх репресіям. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
 
“Серед них – так званий “заступник начальника військової комендатури смт Лазурне Херсонської області” з позивним “Грек”. За даними слідства, він проходив службу в органах МВС України в Маріуполі, а після початку бойових дій у 2014 році утік у тимчасово окупований Крим та з початком широкомасштабного вторгнення Росії зрадник повернувся на материкову територію, щоб “підсилити силовий блок” окупаційного режиму”, – йдеться в повідомленні.
 
Ще один мешканець Херсонщини після окупації Нової Каховки погодився обійняти посаду “начальника ізолятора тимчасового тримання” у складі створеного спецслужбами РФ “Новокахівського відділення міліції”.
 
“У новому статусі колаборант разом із представниками окупаційної влади виїжджає за адресами проживання проукраїнських громадян та учасників АТО, викрадає їх та доставляє до “ізолятора тимчасового тримання”. Також є факти проведення допитів та застосування тортур”, – повідомляють у СБУ.
 
Повідомляється також, що пішли на співпрацю з окупантами колишній заступник начальника Ізолятора тимчасового утримання поліції і троє експертів-криміналістів: влаштувалися до так званого “науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС” на Херсонщині.
 
Слідчі СБУ також задокументували діяльність призначеного російськими окупантами керівника окупаційної поліції Старобільського району Луганщини, наразі він сприяє підтримці “нового порядку” на тимчасово окупованій території.
 
“Під його керівництвом окупаційна поліція здійснює “кримінальне переслідування” громадян на підставі фейкових “законів ЛНР”, – зазначають у СБУ.
 
У Волновасі на Донеччині співробітники СБУ задокументували факт співпраці з окупантами колишнього правоохоронця.
 
“У 2011 році він вийшов на пенсію, але після широкомасштабного вторгнення Росії з ідейних міркувань вирішив повернутися на службу в окупаційному режимі у статусі “начальника відділу карного розшуку Волноваського райвідділу МВС ДНР”, – уточнюють у прес-службі СБУ.
 
Всім вищезгаданим колаборантам загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
 
 
Раніше повідомлялося, що ДБР відкрило тисячу справ щодо зрадників та колаборантів.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button