Україна

Викриті всі члени банди шахраїв, що обманом відбирали квартири в людей


Викриті всі члени банди шахраїв, що обманом відбирали квартири в людей

Нацполіція встановила 15 потерпілих та 11 фактів шахрайського заволодіння квартирами на території міста Києва та області.

Поліцейські викрили учасників банди шахраїв, які обманом відбирали квартири у людей із фінансовими проблемами: людей літнього віку і тих, хто перебував у скрутному фінансовому становищі. Про це повідомляє Нацполіція України в четвер, 19 жовтня.

“Шахраї входили до них у довіру, пропонували вигідні кредитні позики під заставу нерухомості і надавали на підпис документи, за допомогою яких перереєстровували нерухомість на себе або ж втягували їх у боргову яму.

Зазначена в кредитних договорах сума була в рази вище від фактично отриманої потерпілими. Крім того, введені в оману потерпілі, не знаючи детального змісту документів, підписували договори купівлі-продажу житла на користь одного з учасників злочинної організації і не отримували їхні оригінали чи копії”, – йдеться в повідомленні.

Потерпілі продовжували сплачувати кошти за кредитними договорами, але вже не були власниками своєї нерухомості. У разі припинення чи прострочення сплати за кредитним договором їх виселяли з власного житла.

Всього слідчі Нацполіції встановили 15 потерпілих та 11 фактів шахрайського заволодіння квартирами на території міста Києва та області загальною вартістю близько 10 млн грн.

У квітні 2023 за оперативного супроводу Департаменту карного розшуку та процесуального керівництва Офісу генерального прокурора п’ятьом фігурантам — а саме двом організаторам, двом співвиконавцям та одному пособнику — повідомили про підозру за шахрайство та створення злочинної організації, керівництво такою організацією або її структурними частинами, участь у злочинній організації.

У жовтні 2023 слідчі Нацполіції довели причетність до цього злочинного угруповання інших шести осіб, в результаті чого їм оголошено про підозру за тими ж статтями.

Нагадаємо, на Закарпатті викрито шахрая, який ошукав матір загиблого військового на майже 7 млн гривен.

В Україні зафіксовано рекордну активність шахраїв

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button