Україна

Викрадений суддя Чаус записав відеозвернення

Український суддя Микола Чаус, якого  на початку квітня викрали у Кишиневі, записав відеозвернення, де розповідає, що він живий і готовий до співпраці зі слідством. Відповідне звернення він опублікував на своїй сторінці у Телеграм.

У зверненні Чаус каже, що знаходиться в безпеці, але не буде розкривати своє місцезнаходження. Він також пояснив своє викрадення тим, що «так треба було зробити».

При цьому він зазначив, що найближчим часом планує повернутися в Україну і дати відповіді на питання, які цікавлять українське суспільство, НАБУ і ДБР.

«Відносно викрадення, хочу сказати, що воно дійсно було. Але не зараз, а в 2016 році. З тих пір мене постійно залякували розправою, змушуючи тим самим перебувати поза домом», – зазначив суддя.

«Я готовий надати правоохоронним органам всю інформацію про людей, які викрали і утримували мене з 2016 року. Але це дуже впливові люди і тому я змушений вимагати від наших правоохоронних органів гарантій безпеки», – написав Чаус в коментарі під відео.

Нагадаємо, суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус зник в 2016 році, коли антикорупційні органи, підозрюючи його у корупції, знайшли у нього закопані банки з великою сумою грошей. Пізніше він з’явився в Молдові.

На початку квітня стало відомо, що Молдова відмовила йому у наданні політичного притулку. У ЗМІ з’яивлось відео, що його нібито викрадають у центрі Кишиніва.

Міністр внутрішніх справ Молдови Павло Войко заявив, що підозрювані у викраденні Чауса виїхали до України. За даними молдовської сторони, суддю могли вивезти дипломатичним транспортом.

Back to top button