Україна

Викраденого херсонця засудили до 11 років колонії за “шпигунство” – ЗМІ


Викраденого херсонця засудили до 11 років колонії за шпигунство - ЗМІ

Мешканця Херсона Сергія Ареф’єва окупанти викрали на вулиці 23 березня 2022 року. Його звинуватили у шпигунстві.

У Криму викраденого під час окупації Херсона мирного жителя засудили до 11,6 років колонії суворого режиму в справі про “шпигунство”. Про це повідомляє ASTRA.

Зазначається, що мешканця Херсона Сергія Ареф’єва окупанти викрали на вулиці 23 березня 2022 року, коли він з другом вийшов за цигарками. Чоловікам одягли на голову мішки і повезли на допит.

Херсонець працював інженером мобільного зв’язку. У жодних бойових діях участі після 24 лютого не брав.

Вирок йому було винесено 30 листопада 2023 року так званим “Херсонським обласним судом”. Сам “суд” тимчасово “працює” з невідомих причин в в окупованому Сімферополі.

Нагадаємо, російський окупаційний “суд” у Криму виніс вирок двом громадянам України у справі про “шпигунство”. Розгляд кримінальної справи відбувався у закритому судовому засіданні, його деталі не розголошуються, оскільки “становлять державну таємницю”.

Як повідомлялося, Федеральна служба безпеки РФ затримала жителя Керчі в тимчасово окупованому Криму “за шпигунство на користь військової розвідки України”. Кримчанин нібито фіксував переміщення російської військової техніки та передавав українській стороні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button