Україна

Використання е-підпису в Україні – уряд відклав прийняття рішення – 1News


Фото з відкритих джерел

Зокрема його планувалося запустити з 5 березня цього року

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про відтермінування обов’язкового використання електронного підпису на захищеному носії в країні до 31 березня. Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я.

“У 2020 році використання електронного підпису в окремих випадках, коли вимагається кваліфікований, було впроваджено в межах експериментального проєкту, а обов’язкове використання е-підпису на захищених носіях планувалося запустити з 5 березня цього року. Експериментальний проєкт успішно себе зарекомендував. Лише минулого року було отримано 17 млн е-підписів, якими скористалися понад 8 млрд разів”, – йшлося в повідомленні.

При цьому у відомстві зазначили, щоб не створювати під час карантинних обмежень навантаження на надавачів електронних довірчих послуг і великих черг для отримання довірчих послуг, рішення відтермінували.

1News за темою: У 2023 році в Україні проведуть електронний перепис населення за підтримки Apple

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві охорони здоров’я України планують впровадити електронні картки для пацієнтів з усією медичною інформацією про них.

Відтепер заклади охорони здоров’я, незалежно від форми власності, вестимуть базові медичні записи в Електронній системі охорони здоров’я.

Наразі до програми долучилися комунальні медичні заклади. Водночас до ЕСОЗ вже внесли до 700 млн медичних записів.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button