Україна

Виходячи на кордон Луганщини, окупанти знищують усе довкола – Гайдай


Виходячи на кордон Луганщини, окупанти знищують усе довкола - Гайдай

Голова ОВА зазначає: окупантів не зупиняє те, що там залишаються мирні жителі, які гинуть у будинках та дворах.

Щоб вийти на адмінкордон Луганщини, російські війська артилерією знищують навколишні села. Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він зазначає: окупантів не зупиняє те, що там залишаються мирні жителі, які гинуть у будинках та дворах.

“З усіх видів важкого озброєння вони не припиняють вогневий вплив по Білогорівці та Золотарівці. Використовують ствольну та реактивну артилерію. Б’ють по будинках, по кожній будівлі, яка здається їм можливим укріпленням. Щоб просунутися, не рахують особисті втрати та не шкодують мешканців області. Схожа ситуація і у населених пунктах Донецької області, які розташовані поблизу кордону із Луганщиною”, – йдеться у повідомленні.

Гайдай запевняє, що при цьому ЗСУ тримають оборону.

“Багато було слів: мовляв, росіяни оточили нас у Лисичанську, пропагандистські рупори говорили навіть про кілька “котлів”. Зазначу, що з Лисичанська наші війська відійшли централізовано. Навіть бійці, які прикривали відхід, завдали росіянам значних втрат”, – додав голова ОВА.

Раніше повідомлялося, що у Кремінній терор досяг такого рівня, що людей розстрілюють прямо на вулиці. Допомагають у цьому місцеві колаборанти, які здають населення з проукраїнською позицією, зазначають точні адреси.

Крім того, повідомлялося, що окупанти вивозять мешканців Лисичанська до фільтраційних таборів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button