Україна

Виділено 8,5 млрд для південних регіонів – Шмигаль


Виділено 8,5 млрд для південних регіонів - Шмигаль

тривають роботи з прокладання магістральних водогонів. На початку наступного року вже очікуються результати.

Кабмін виділив 8,5 млрд грн на розв’язання проблеми водопостачання для жителів південних регіонів. Про це 28 грудня повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками наради.

За його словами, внаслідок підриву Росією Каховської ГЕС та постійних обстрілів частина населених пунктів на півдні України зіткнулася з проблемою водопостачання. Ще влітку були розпочаті роботи з прокладання магістральних водогонів на ділянці Інгулець – Кряжеве (Кривий Ріг), Покров – Нікополь – Марганець та Запоріжжя – Томаківка – Марганець.

“Заслухали інформацію про поточний стан виконання робіт і потреби в додатковому фінансуванні. Загалом на це уряд виділив 8,5 млрд грн. За даними Держагентства відновлення, завезено потрібне обладнання, будівництво водогонів триває, і на початку наступного року вже очікуються результати”, – зазначив прем’єр.

Також на нараді обговорили комплексне розв’язання проблеми водопостачання в місті Миколаєві.

“Скоординували нашу роботу. Дав міністерствам необхідні завдання, аби пришвидшити реалізацію проєктів із забезпечення водою людей в цих населених пунктах”, – заявив Шмигаль.

Нагадаємо, прокладання трубопроводу магістрального водогону до міст, які постраждали від підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС завершено на 87%.

Як повідомлялося, внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС Україна втратила 35-40% запасів прісної води – це обсяг, який можна було б споживати протягом року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button