Україна

Вибухи у Придністров’ї – провокація Росії – ГУР

Вибухи у Придністров ї - провокація Росії - ГУР

Фото: “МВС” Придністров’я

Наслідки обстрілу будівлі “МДБ” Придністров’я

Москва продовжить теракти в Тирасполі та інших містах окупованої території Молдови, вважають у розвідці.

 

Серія вибухів у приміщенні так званого “Міністерства державної безпеки” невизнаного Придністров’я – це спланована провокація російських спецслужб. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України у понеділок, 25 квітня.

 

“У столиці невизнаної “Придністровської Молдавської республіки” (ПМР) 25 квітня близько 17:45 прогриміла серія вибухів. Вони сталися в приміщенні, де розташовані офіси місцевого “Міністерства державної безпеки” та філії російської “Федеральної служби безпеки” в ПМР”, – йдеться у повідомленні. у повідомленні.

 

Внаслідок вибухів будинок отримав пошкодження. Імовірно, обстріл робився з ручних протитанкових гранатометів (РПГ).

 

У ГУР додали, що для керівництва Придністров’я обстріл будівлі в центрі Тирасполя не став несподіванкою. Ще 22 квітня стало відомо про плани влади підготувати “захищений пункт управління цивільної оборони міста”. При цьому наголошувалося, що у разі його відсутності ставилося завдання про його термінове створення.

 

“Тобто, ще за три дні до інциденту, керівники ПМР вже готувалися до його проведення та подбали про облаштування захищеного та комфортного бункера”, – додали у розвідці та опублікували копію відповідного запиту.

 

 

Фото: ГУР

 

У ГУР вважають, що вибухи у Тирасполі – це одна із запланованих російськими спецслужбами провокацій, організованих ФСБ для нагнітання в Придністров’ї панічних та антиукраїнських настроїв. Їхня мета – виправдати війну в Україні та залучити ПМР до ​​бойових дій на українській території.

 

“Або як територія з певним мобілізаційним резервом, або як територію, з якої російські війська можуть проводити атаки на українську територію”, – зазначили у розвідці, додавши, що ФСБ продовжить серію провокацій у Придністров’ї.

 

Зі свого боку, у Бюро реінтеграції Молдови заявили, що вибухи в Придністров’ї – це привід для створення напруженості в регіоні. У відомстві закликали зберігати спокій. Служба інформації та безпеки (СІБ) Молдови зібралася на термінове засідання у зв’язку з подією.

 

Нагадаємо, минулого тижня Росія озвучила завдання другого етапу війни – встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями, південними регіонами України та забезпечення сухопутного коридору до Криму, а також вихід у Придністров’я.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button