Україна

Вибори президента у Франції: Ле Пен обіцяє країну без ЄС, Земмур закликає покласти край “ісламізації”, – 1News

Марін Ле Пен і Ерік Земмур критикують міграційну політику нинішньої влади Франції і хочуть більшої незалежності Парижа від Євросоюзу


Фото з відкритих джерел

У Франції перед виборцями виступили два кандидати, які претендують на пост президента країни. У місті Реймсі провела свій виступ засновник крайньої правої партії” Національне об’єднання ” Марін Ле Пен, а в місті Лілль – Ерік Земмур. У своїй виборчій кампанії обидва кандидати роблять акцент на критику ЄС і міграційну політику влади, пише DW. 

Зокрема, Ле Пен заявила, що в разі її перемоги на виборах вона запропонує замінити ЄС на “європейський альянс Націй”, який буде заснований на принципі суверенітету народів. вона обіцяє посилити міграційне законодавство і обмежити можливості мігрантів для отримання соціальної допомоги у Франції.

Новини за темою: Кличко заявив, що “УДАР” на наступні вибори до Ради піде самостійно

“Вирішувати, хто може жити у Франції і хто може отримати французьке громадянство, повинен народ Франції”, – заявила вона під час свого передвиборчого виступу. 

Цю позицію розділять і Ерік Земмур, який закликає покласти край “ісламізації Франції”. Він заявив, що з ним “європейський прапор ніколи не буде майоріти без французького триколора”. 

Новини за темою: На виборах у Португалії перемогла правляча Соціалістична партія прем’єра Антоніу Кошти

Крім іншого, він вимагає відмовити мусульманкам у праві носити головні хустки в громадських місцях і хоче заборонити будівництво в країні “імпозантних” мечетей і мінаретів. Земмур вже двічі переслідувався правосуддям за розпалювання ненависті до мусульман. 

Президентські вибори у Франції пройдуть 10 квітня 2022 року. Другий тур, у разі його проведення, буде призначений на 24 квітня. За даними опитувань, чинний глава держави Емманюель Макрон користується підтримкою найбільшого числа виборців (24%).

Джерело

Back to top button