Україна

ВВП України вперше скоротилось за 4 роки

У січень рівень валового внутрішнього продукту знизився на 0,5%

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства оцінює рівень падіння валового внутрішнього продукту в січні 2020 року в 0,5%.

Про це йдеться в огляді Департаменту стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Міністерства, – повідомляє 1NEWS.

З початку 2020 року майже всі види економічної діяльності, що формують динаміку зведеного індексу виробництва товарів і послуг за основними видами економічної діяльності, крім будівництва і внутрішньої торгівлі, продемонстрували скорочення виробництва.

“Як результат, в січні 2020 року зменшення зведеного індексу виробництва становило 2,6% і відповідно скорочення ВВП оцінено на рівні 0,5%”, – йдеться в огляді.

“Дія факторів, які впливали на розвиток економіки в 2019 році, на тлі вже сформованих в попередніх періодах структурних дисбалансів і проблем, що накопичилися, а також ризиків, пов’язаних з розповсюдженням коронавірусу в світі, і можливе зниження темпів розвитку світової економіки буде дещо стримувати зростання економіки в цілому, особливо в I кварталі року”, – йдеться в огляді.

У 2020 році, як зазначили в міністерстві, продовжиться реформування у всіх сферах економіки, модернізація промислового комплексу і активне оновлення інфраструктурних об’єктів.

Зазначимо, що скорочення ВВП України зафіксовано вперше з 2016 року.

Джерело: Мінекономіки

Back to top button