Україна

ВВП України – Мінекономіки оприлюднило дані за 2021 рік – 1News


фото з відкритих джерел

Доларовий ВВП минулого року становив 200 млрд доларів

У 2021 році реальний валовий внутрішній продукт України зріс на 3,2%. Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

За її словами, доларовий ВВП України минулого року досяг історичного максимуму і становить майже 200 млрд доларів.

“Нарощування експорту залишається пріоритетом. Насамперед, через регіон Пан-Євро-Мед і цьому сприятиме нещодавно укладена угода про зону вільної торгівлі з Туреччиною. Також важливо передбачити доступ бізнесу до експортного кредитування через Експортно-кредитну агенцію. Для цього вже зафіксовано фінансування у державному бюджеті”, – зазначила Свириденко.

1News за темою: ВВП України встановив доларовий історичний рекорд

Як повідомлялося раніше, реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України в четвертому кварталі 2021 року виріс на 5,9% в порівнянні з четвертим кварталом 2020 року після зростання на 2,7% в третьому кварталі.

Так, за даними Держстатистики, в порівнянні з попереднім кварталом (з урахуванням сезонного фактора) ВВП збільшився на 1,8%.

У першому кварталі 2021 року Держстат зафіксував спад української економіки на 2,2%, після чого в другому і третьому кварталах вона виросла відповідно на 5,7% і 2,7%, причому обидва рази Держстат поліпшував попередню оцінку на 0,3 процентних пункти.


Джерело

Back to top button