Україна

Втрати серед мирного населення через війну РФ перевищили три тис. осіб

Втрати серед мирного населення через війну РФ перевищили три тис. осіб

Фото: УНИАН

Втрати серед мирного населення через війну РФ перевищили три тис. осіб

Загинуло 236 чоловіків, 172 жінки, 34 хлопчики та 15 дівчаток. При цьому стать 55 дітей і 667 дорослих поки не вдалося встановити.

 

Через російську війну втрати серед мирного населення України станом на 29 березня становлять 3039 осіб. Серед них – 1179 загиблих. Про це з посиланням на управління Верховного комісара ООН з прав людини, повідомляє Интерфакс.

 

“УВКПЛ ООН вважає, що реальні цифри значно вищі, особливо на території, контрольованій урядом, і особливо в останні дні, оскільки отримання інформації з деяких місць, де велися інтенсивні бойові дії, затримується, а багато повідомлень все ще чекають на підтвердження”, – сказано у документі.

 

Йдеться про Маріуполь та Волноваху Донецької області, Ізюм Харківської області, Попасну Луганської області, Тростянець Сумської області. Там фіксуються повідомлення про численні жертви серед цивільного населення, які підлягають подальшій верифікації та не включені до наведеної вище статистики.

 

“Причиною більшої частини випадків загибелі або поранення цивільних осіб було застосування вибухових пристроїв із великою зоною ураження, у тому числі обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та авіаудари”, – йдеться в повідомленні.

 

За підтвердженими даними ООН, загинуло 236 чоловіків, 172 жінки, 34 хлопчики та 15 дівчаток. При цьому стать 55 дітей і 667 дорослих поки що не вдалося встановити.

 

Серед 1860 поранених – 34 дівчинки та 26 хлопчиків і 74 дитини, стать яких поки не вдалося встановити.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button