Україна

Втрати Росії під Авдіївкою найбільші за 2023 рік – розвідка Британії


Втрати Росії під Авдіївкою найбільші за 2023 рік - розвідка Британії

Російські загарбники не можуть ефективно наступати, як того хоче Кремль, зазначає Міноборони Британії.


Втрати російських військ під Авдіївкою Донецької області, ймовірно, найбільші за весь 2023 рік. Про це 28 жовтня повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.
 
Зазначається, що протягом останнього тижня у районі Авдіївки тривають важкі бої. Армія Росії почала наступ на цьому напрямку у середині жовтня.
 
За даними британської розвідки, окупанти направили до Авдіївки до восьми бригад. Вони зазнали втрат, які, ймовірно, є найбільшими серед російських військ за поточний рік.
 
При цьому російські так звані “воєнкори” критикують тактику військових. Британська розвідка вважає, що характер російського вторгнення залишається таким самим, як і на початку війни.
 
“Політичні лідери вимагають захоплення більшої території, але військові не можуть здійснити ефективні наступальні дії на оперативному рівні”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, міністр оборони Рустем Умєров під час розмови з главою Пентагону Ллойдом Остіном заявив, що станом на цей час втрати російських військ поблизу Авдіївки становлять приблизно 4000 солдатів.

За даними Генштабу ЗСУ, війська РФ не полишають спроб оточити Авдіївку, але українські воїни тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button