Україна

Вторгнення в Україну – Резніков запевнив у низькій загрозі з боку Росії – новини

Міністр оборони України Олексій Резніков


Фото з відкритих джерел

Наразі навіть українські стратегічні партнери змінили свою риторику, припиняючи називати напад невідворотним

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що ймовірність нового російського вторгнення є низькою, оскільки навіть західні партнери змінили свою риторику. Про це йшлося під час його брифінгу.

“Наші стратегічні партнери змінили свою риторику, сьогодні ми отримали дуже важливий сигнал, що нарешті слово “невідворотний”, стосовно можливого вторгнення, не застосовується в офіційній риториці. Про що ми вже говоримо декілька тижнів”, – зазначив очільник відомства.

При цьому він уточнив, що загроза подальшої військової ескалації з боку РФ залишається з 2014 року.

“Але загрози невідворотного вторгнення в Україну прямо вже і зараз станом на цей момент не спостерігається. Тому підстав для паніки, переляку, втечі, пакування якихось валіз немає”, – наголосив Резніков.

Новини за темою: Не неминуче: Штати змінили оцінку можливості наступу Росії на Україну

За його словами, імовірність “значної ескалації” на сьогодні розглядається як низька.

“Наразі ми спостерігаємо за російськими підрозділами, які нараховують близько 115 тисяч наземного компонента, враховуючи територію Білорусі, прилеглі райони РФ, включаючи окуповані території ОРДЛО та Крим”, – заявив міністр.

Водночас він додав, що наразі відбувається перекидання підрозділів РФ на полігони в Криму та у Воронежській області.

“Шість російських десантних кораблів продовжують здійснювати перехід Середземним морем і за нашими даними мають зайти до сирійського порту. Які будуть дії – ми побачимо, не виключено що вони можуть продовжити свій маршрут в сторону Чорного моря”, – йшлося у брифінгу глави Міноборони.

Новини за темою: Підготовка Росії до вторгнення займе до 7 днів. Це помітить весь світ, – Данілов

Також, за його словами, Україна спостерігає за майбутніми російсько-білоруськими навчаннями на території Білорусі.

“Що стосується Білорусі, ми теж спостерігаємо. Наша увага сконцентрована щодо майбутніх навчань на території Білорусі спільних з РФ, активна фаза яких сьогодні вже має розпочатися. Ми очікуємо, що це буде декілька тисяч осіб”, – припустив Резніков.

Зокрема за цими навчаннями у всіх п’яти областях, які межують з Білоруссю, будуть спостерігати ЗСУ, прикордонники, Нацгвардія, поліція, СБУ.

“Звертаючись до наших білоруських друзів, ми точно не плануємо жодних провокацій щодо Білорусі і не очікуємо жодних провокацій з боку Білорусі тому що ми вважаємо, що між нами не існує жодних підстав для ворожнечі”, – підкреслив очільник відомства.

Новини за темою: Росія може використовувати кібератаки як частину вторгнення в Україну, – США

Як повідомлялося раніше, Олексій Резніков заявив, що Збройні сили України не планують жодного наступу ані на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, ані на Крим, оскільки це становило б загрозу життям українців.

У Міноборони сподіваються на політико-дипломатичний шлях вирішення збройного конфлікту.


[ad_2]
Source link

Back to top button