Україна

Вторгнення Росії в Україну-Столтенберг провів розмову з Макроном і фон дер Ляйєн, – 1News

Сторони обговорювали загрозу вторгнення Росії в Україну

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном і главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйен. Темою переговорів стала ситуація навколо російських військ на кордоні з Україною, написав генсек генсек НАТО на своїй сторінці в Twitter.

Єнс Столтенберг зазначив, що поінформував главу Єврокомісії про продовження нарощування російських сил поблизу кордонів України, а також про дестабілізуючі дії з боку Росії.

“Важливо підтримувати тісну координацію між НАТО і ЄС на наступних кроках, включаючи санкції”, – підкреслив він.

Новини за темою: Посол РФ у США заявив, що вторгненння до України не в інтересах Москви

Крім того, генсек в розмові з Макроном висловив йому подяку за особисту прихильність підходу Альянсу до Росії – стримування, оборона і діалог. Також вони говорили про загрозу вторгнення Росії в Україну.

“Добре поговорили з президентом Франції Еммануелем Макроном про нарощування Росією військової могутності в Україні і навколо неї. Я високо оцінюю його особисту прихильність до подвійного підходу НАТО: стримування / захист і діалог. Єдність НАТО має ключове значення в цей критичний момент”, – написав Столтенберг.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський проводить телефонна розмова з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем. Сторони обговорили ситуацію навколо України.

Джерело

Back to top button