Україна

Вторгнення Росії – Блінкен заявив, що звинувачення України в наступі на ОРДЛО суперечать логіці – 1News

Також абсолютно нелогічною Блінкен назвав ідею про те, що Україна зараз загрожує Росії

Державний секретар США Ентоні Блінкен


Reuters

Звинувачення України у спробі наступу на сході країни суперечать логіці. Про це заяив держсекретар США Ентоні Блінке в інтерв’ю телеканалу “Дождь”, опублікованому на офіційному сайті Державного департаменту.

“Ідея про те, що Україна раптово спробує повернути Донбас саме зараз, хоча вона могла зробити це будь-якої миті протягом останніх восьми років, але обрала саме цей момент, коли навколо неї 150 тис. російських військових, теж суперечить будь-якій логіці”, – сказав він.

Також абсолютно нелогічною Блінкен назвав ідею про те, що Україна зараз загрожує Росії, “враховуючи розміри цих країн”.

Держсекретар підкреслив, що зараз на ОРДЛО відбувається фабрикація провокацій, яку потім використають як виправдання російського військового вторгнення.

“По-перше, подання про те, що відбувається “геноцид” у лапках і без, абсолютно неправильне й, відверто кажучи, образливе. Це знецінення самого слова, якщо не сказати більше. Цього просто не відбувається. Звідки нам це знати? Тому що принаймні на українській стороні лінії, встановленій після російського вторгнення в Україну, у нас є ОБСЄ і спостерігачі, які перевіряють, що відбувається, а що ні”, – сказав він.

1News за темою: Переговори Блінкена і Рау: Діалог з Росією треба вести за трьома напрямками

Раніше міністр оборони Олексій Резінков запевнив – українська сторона на тлі загострення на Донбасі в черговий раз підкреслює, що не планує наступальні операції, але не дозволить безкарно обстрілювати позиції і населені пункти.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button