Україна

Вторгнення РФ – в Україні перезапускають роботу соціальної програми для переміщених осіб – 1News


Фото з відкритих джерел

Ідеться насамперед про вразливі категорії

Міністерство соціальної політики разом з Національною соціальною сервісною службою України та регіональними департаментами соціального захисту перезапускають роботу програми “Допомога поруч” для забезпечення життєвих потреб переміщених осіб, насамперед, із вразливих категорій. Про це інформує сайт Кабінету міністрів України.

“Ми зараз швидко трансформуємо програму “Допомога поруч” яка у нас працювала під час жорстких карантинних обмежень для вразливих категорій осіб. Змінюємо її з урахуванням потреб людей при переміщенні.

Департаменти соціального захисту оперативно збиратимуть потреби людей за категоріями: розміщення, транспортування, продукти харчування, засоби гігієни та індивідуального захисту, ліки, технічні засоби реабілітації та інші. Також області інформуватимуть про наявні ресурси для задоволення цих потреб. Таким чином, у нас, з одного боку, будуть потреби, з іншого – ресурси для їх задоволення.

До програми зараз мобілізуємо допомогу всіх донорів, благодійників, громадських організацій, які готові долучитись, гуманітарну допомогу, щоб надати підтримку якомога більшій кількості людей”, – повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Міністр зазначила, що вже висловили готовність спільно працювати в рамках програми “Допомога поруч” Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні, Український фонд миру, ГО “Право на здоров’я”, посольство США в Україні, українська мережа за права дітей, посольство Словаччини та долучаються багато інших.

1News за темою: Під Херсоном тривали важкі бої за міст через Дніпро, його контролюють ЗСУ, – мер

Нагадаємо, вранці 24 лютого Росія почала нове вторгнення в Україну – авіаударам піддалися декілька міст. Під прицілом військова інфраструктура. Детальніше про це читайте тут.

Верховна Рада проголосувала за запровадження воєнного стану у зв’язку із вторгненням російських військ.

В країні оголосили загальну мобілізацію. Відповідний проєкт закону президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button