Україна

Вступ в НАТО – Столтенберг розкритикував ідею фінляндизації України – 1News

Генсек НАТО Єнс Столтенберг
Фото з відкритих джерел

Генсек НАТО зазначив, що Україна має право подати заявку на вступ до Альянсу

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг піддав критиці ідею “фінляндизації” України. Столтенберг зазначив, що влада України повинна сама вирішувати вступати до НАТО чи ні. Про це повідомляє La Vanguardia.

Столтенберг наголосив, що всі союзники НАТО, включаючи Францію, визнали право всіх країн визначати свій власний шлях.

“Ідея про те, що великі держави можуть вирішувати, що можуть робити сусіди, – це саме той світ, в який ми не хочемо повертатися. Сфери впливу є частиною історії і повинні залишатися частиною історії”, – заявив Столтенберг.

Генсек зазначив, що Україна має право подати заявку на вступ до Альянсу.

“Україна має право подати заявку на вступ до НАТО, і рішення про те, чи підходить вона для членства, повинні приймати союзники, і ніхто інший”, – сказав Столтенберг.

1News за темою: Ризик наступу РФ на Україну підвищується, – Столтенберг

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг провів розмову з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн щодо ситуації навколо України, він відзначив важливість координації НАТО і ЄС за наступними кроками.

Також генсек НАТО також провів розмову на цю ж тему з президентом Франції Емманюелем Макроном.

Раніше президент Франції Емманюель Макрон обговорив із президентом Польщі Анджеєм Дудою можливість проведення тристоронньої зустрічі між Польщею, Німеччиною та Францією для обговорення ситуації в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Північноатлантичний Альянс (НАТО) передав Росії свою відповідь щодо “гарантій безпеки”. Зокрема, Альянс готовий обговорити питання відведення ракет, зниження загроз в кіберпросторі та від космічної зброї.


Джерело

Back to top button