Україна

Вступ в НАТО: Данілов пояснив, що потрібно Україні


Вступ в НАТО: Данілов пояснив, що потрібно Україні

Секретар РНБО зазначає, що для Альянса важливі права людини, демократія та свобода слова, тож Україні треба виконати “велику домашню роботу”.

Україні нині необхідно виконати “велику домашню роботу” для того, щоб відповідати вимогам членства в НАТО. Про це заявив секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, НАТО – не тільки військовий Альянс. Важливими там є також і права людини, демократія та свобода слова. Він додав, що в цій сфері “потрібно буде зробити дуже багато”.

“Наше військо відповідає вже стандартам НАТО. І дії нашої армії відповідають стандартам, тут питань ні в кого не виникає”, – зазначив секретар РНБО.

Він додав, що перехід на технічне озброєння країн НАТО вже відбувається: кількість західної зброї в Україні зростає.

“Те, що ми сьогодні почули і почуємо завтра – це будуть визначні дні для нашої історії. Звичайно, хотілося б з першого разу й одразу. Але маємо на увазі, що до Альянсу входить 31 країна і кожна країна має дати згоду. Це складний процес. Але я впевнений, що ми пройдемо цей шлях”, – наголосив Данілов.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав дві умови вступу України в Альянс.

Додамо, президент США Джо Байден заявив, що країни-члени НАТО досягли єдиного погляду щодо інтеграції України до складу Альянсу.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button