Україна

Вступ до НАТО – Пентагон заявив, що РФ не може застосовувати право вето – новини

Пентагон – штаб-квартира Міністерства оборони США
wikipedia.org

Водночас США допомагають українській державі приєднатися до Альянсу

Росія не може застосовувати право вето щодо рішення України приєднатися до Північноатлантичного альянсу. Будь-яке питання щодо членства стосується безпосередньо конкретної країни та самого НАТО. Про це повідомив речник Пентагону Джон Кірбі під час брифінгу.

За його словами, питання членства – це питання 31 держави, серед яких сама Україна та 30 держав-членів НАТО. Однак, Росія в цьому списку відсутня.

“Рішення має залежати від того, з ким Україна себе асоціює. Зараз вона продовжує виконувати реформи для того, щоби відповідати стандартам НАТО, і США допомагають їй у цьому процесі”, – наголосив Кірбі.

При цьому, він знову нагадав Кремлю, що в цьому питанні РФ не має права голосу.

“Це не той випадок, коли Путін має право вето. Це так не працює”, – уточнив речник Пентагону.

Новини за темою: Зеленський про вступ до НАТО: Залежить не від України

Як повідомлялося раніше, президент Російської Федерації Володимир Путін переконаний, що вступ України в НАТО підірве безпеку російської сторони.

“Ми навіщо підписували відповідні договори (з НАТО, – ред.) в Стамбулі і Астані? Де написано, що жодна країна не може забезпечувати свою безпеку за рахунок інших. Ну ось ми говоримо, що прийняття України в НАТО підриває нашу безпеку і просимо звернути увагу”, – зазначив він.


[ad_2]
Source link

Back to top button