Україна

Вступ до армії України – Міноборони розповіло, кого не торкнеться призов – новини


Фото з відкритих джерел

Молодь буде мати змогу пройти короткострокову інтенсивну військову підготовку

У Міністерстві оборони України з 1 січня 2024 року планують повністю замінити військовий призов на короткотривалу інтенсивну підготовку. Про це повідомив очільник відомства Олексій Резніков.

За його словами, це буде зроблено поступово збільшуючи обсяги залучених і підтримуючи їхні навички шляхом періодичних тренувань та зборів.

Зокрема міністерство підготувало бачення моделі, на першому етапі якої призов зберігається, проте в якості альтернативи вводиться короткострокова (3-4 місяці) інтенсивна військова підготовка.

“Пройшовши таку підготовку, молоді люди не потраплятимуть під призов”, – пояснив Резніков.

Новини за темою: Зеленський підписав указ про збільшення обороноздатності України: Що зміниться

Нагадаємо, що 30 грудня президент України Володимир Зеленський підписав указ № 687/2021, у якому визначаються терміни проведення щорічних чергових призовів громадян на строкову військову службу у 2022 році. Наступні призови українців відбудуться з квітня по червень та з жовтня по грудень.

Однак, 1 лютого глава держави доручив Кабінету міністрів підготувати законопроєкт про скасування призову на строкову військову службу.

Загалом, уряд повинен був забезпечити підготовку та внести на розгляд парламенту законопроєкт щодо “запровадження моделі інтенсивної системи військової підготовки як можливої альтернативної форми проходження строкової служби та припинення призову громадян України на строкову військову службу з 1 січня 2024 року”.


[ad_2]
Source link

Back to top button