Україна

Встановлено причетних до крадіжки 650 тисяч тонн українського зерна


Встановлено причетних до крадіжки 650 тисяч тонн українського зерна

Викрито групу осіб, яких підозрюють у крадіжці і вивезенні з тимчасово окупованих територій півдня України понад 650 тисяч тонн зерна.

 
Прокуратура задокументувала злочинну діяльність низки осіб, які причетні до незаконного вивезення українського зерна з тимчасово окупованих територій півдня України. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.
 
Наразі псевдокерівнику тимчасової військово-цивільної адміністрації Запорізької області, самопроголошеному так званому міському голові Бердянська і псевдодиректору Бердянського морського торговельного порту, повідомлено про підозру в колабораційній діяльності і пособництві війні.
 
За даними слідства, представники окупаційної адміністрації держави-агресора спільно з російськими військовими на території Запорізької, Херсонської, Миколаївської та інших областей України захопили майнові комплекси зернових терміналів. Там було понад 650 тисяч тонн сільськогосподарської продукції та транспортні засоби загальною вартістю понад 8 млрд грн.
 

 
 
Надалі підозрювані вивезли викрадене українське зерно з порту Бердянськ на тимчасово окуповану територію Криму, звідти транспортували морськими суднами для продажу в Турецьку, Сирійську, Арабську і Ліванську Республіки. Правоохоронці встановили транспортні засоби, які вивозили український урожай, їхніх водіїв і маршрути руху.
 
За клопотаннями прокурора, судом накладено арешти на 10 російських морських суден і завантажену на них сільськогосподарську продукцію.
 
Раніше Служба безпеки України задокументувала злочинну діяльність ще п’ятьох колаборантів, які допомагали російським агресорам проводити окупацію на території Донецької та Луганської областей.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button